Необходими продукти:
12 броя палачинки ( с диаметър 24-26 см.)
1 кутия подсладено кондензирано мляко ( 397 гр., Dutch lady)
500 мл. сладкарска сметана за разбиване
захар ( ако е необходимо, тъй като кондензираното мляко е много сладко)
какао на прах за поръсване на тортата
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбийте сметаната на пухкав крем. Добавете постепенно кондензираното мляко, като продължавате да разбивате. Опитайте крема на вкус и ако е необходимо добавете захар.
Сглобяване на тортата:
Използвайте форма с откопчаващо се дъно ( 24-26 см). Започвате подреждането на тортата като първо поставите най - отдолу палачинка. Заливате с част от крема. Пак поставяте палачинка и отново крем. Така редувате докато свършат палачинките и крема. Най - отгоре завършвате с крем. Със сладкарски шприц декорирайте тортата по Ваш избор. Поръсете с како на прах. Поставете формата във фризера. Най - добре е тортата да се консумира на следващия ден.
Извадете тортата поне 15 минути преди да я разрежете и консумирате.
ДА ВИ Е СЛАДКО И ПРИЯТНО РАЗХЛАЖДАЩО!!! :)))
Няма коментари:
Публикуване на коментар