Необходими продукти 3-4 порции ( в зависимост от големината на чашите):
125 гр. крема сирене
150 мл. течна сладкарска сметана
30 гр. пудра захар
2 жълтъка
1 супена лъжица уиски по избор
няколко капки ванилов екстракт
12 бр. бишкоти
100 мл. топло кафе еспресо
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбийте с миксер крема сиренето. Добавете пудрата захар като продължавате да разбивате.
С непрекъснато разбиване добавете на тънка струйка сметаната. Прибавете жълтъците, ванилията и уискито. Разбийте до получаване на еднородна пухкава смес.
Начупете всяка от бишкотите на 4-5 парчета, като оставите няколко за декорация на крема. Разпределете половината от начупените бишкоти на дъното на дълбоки чаши.
Направете кафето. С него напоете внимателно бишкотите.
Изсипете част от крема върху тях.
След това пак наредете останалата част от начупените бишкоти.
Залейте ги отново с кафето и отгоре завършете с останалия крем. Декорирайте с целите бишкоти. Поставете крема да се охлади в хладилник поне за 1-2 часа. Непосредствено преди сервиране, поръсете с како на прах.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))
Препоръки:
1. Уискито може да замените с някакъв ликьор ( напр. Амарето). Тогава ликорът не го прибавяйте към крема, а го разбъркайте с кафето.
2. Ако желаете кремът да е по-рядък може да прибавите още един жълтък.
Няма коментари:
Публикуване на коментар