Необходими продукти за 1 порция:
3 броя яйца
200 гр. българско кисело мляко
сол на вкус
1/2 чаена лъжичка червен пипер
2-3 супени лъжици зехтин или олио
1 стрък пресен чесън ( по желание)
Начин на приготвяне на яйцата:
В дълбок съд сложете да заври вода.
Чукнете яйцата във врящата вода, като внимавате да бъдат на разстояние едно от друго.
Варете яйцата около 7-8 минути, или в зависимост от това колко твърдо сварени искате да бъдат. За да се забулят равномерно може да ги поливате с врящата вода, с помощта на голяма лъжица. С помощта на решетъчна лъжица, извадете яйцата, така че да отцедите и водата, която се отделя от тях. Поставете яйцата в подходяща чиния за сервиране и пригответе заливката.
Начин на приготвяне на заливката:
В дълбока купичка разбийте киселото мляко, с помощта на вилица. Нарежете на много ситно стръка чесън и го добавете към млякото. Прибавете и сол на вкус.
Залейте яйцата с млечната смес.
В тиган загрейте 2-3 супени лъжици зехтин или олио и с енергично бъркане прибавете червения пипер. Запържете за няколко секунди, като внимавате да не прегорите червения пипер.
С получената смес полейте върху млякото и яйцата. Количеството на мазнината е по желание ( около 1 супена лъжица).
Сервирайте яйцата още топли.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))
Няма коментари:
Публикуване на коментар