четвъртък, 17 май 2012 г.

ЗАБУЛЕНИ ЯЙЧИЦА





Необходими продукти за 1 порция:

3 броя яйца
200 гр. българско кисело мляко
сол на вкус
1/2 чаена лъжичка червен пипер
2-3 супени лъжици зехтин или олио
1 стрък пресен чесън ( по желание)

Начин на приготвяне на яйцата:

В дълбок съд сложете да заври вода.


Чукнете яйцата във врящата вода, като внимавате да бъдат на разстояние едно от друго.


Варете яйцата около 7-8 минути, или в зависимост от това колко  твърдо сварени искате да бъдат. За да се забулят равномерно може да ги поливате с врящата вода, с помощта на голяма лъжица. С помощта на решетъчна лъжица, извадете яйцата, така че да отцедите и водата, която се отделя от тях. Поставете яйцата в подходяща чиния за сервиране и пригответе заливката.







Начин на приготвяне на заливката:

В дълбока купичка разбийте киселото мляко, с помощта на вилица. Нарежете на много ситно стръка чесън и го добавете към млякото. Прибавете и сол на вкус.


Залейте яйцата с млечната смес.


В тиган загрейте 2-3 супени лъжици зехтин или олио и с енергично бъркане прибавете червения пипер. Запържете за няколко секунди, като внимавате да не прегорите червения пипер.


С получената смес полейте върху млякото и яйцата. Количеството на мазнината е по желание ( около 1 супена лъжица).



Сервирайте яйцата още топли.


ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))













Няма коментари:

Публикуване на коментар