четвъртък, 17 май 2012 г.

ПЛОДОВА ПИТА С ЯБЪЛКИ И КРУШИ





Необходими продукти за блата:

4 яйца на стайна температура
240 гр. захар
240 гр. безсолно краве масло (на стайна температура и нарязано на малки кубчета )


1 бакпулвер
7 супени лъжици прясно мляко

Необходими продукти за карамела:

200 гр. захар
150 мл. вода

Още необходими продукти:

1 голяма ябълка ( обелена и нарязана на дебели парчета)
1 голяма круша ( обелена и нарязана на дебели парчета)
1 малка бучка масло за намазване на формата за печене ( 10-20 гр.)


Ще е необходима и форма с откопчаващо се дъно ( 26 см).


Начин на приготвяне:

В дълбок съд поставете да заврят водата и захарта. Разбърквайте постоянно, докато сместта се сгъсти и карамелизира. Намажете с бучка масло дъното на формата за печене и върху него изсипете карамела.


Обелете ябълката и крушата и ги нарежете на дебели парчета. Подредете ги  плътно върху карамела. Първо ябълката, а върху нея крушата.


В дълбока купа разбийте на крем маслото. Добавете и захарта и разбийте добре.


Отделно разбийте яйцата и постепенно ги прибавете към маслото.


Разбийте добре до хомогенност. Прибавете прясното мляко и разбъркайте отново. Трябва да се получи пухкава смес, която да не бъде много гъста.


Изсипете сместа върху плодовете и заравнете добре.


Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 1 час, или докато забодена клечка в центъра на блата излезе суха.


Още докато е топъл, с помощта на остър нож отлепете краищата на блата от стените на формата. Внимателно отстранете ринга и обърнете сладкиша върху решетка да изстине.


Разрежете питата, когато е добре охладена.




Получи се едно невероятно съчетание на маслено тесто, карамел и плодове!


ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))

























Няма коментари:

Публикуване на коментар