вторник, 15 май 2012 г.

ДОМАШЕН ДИЕТИЧЕН ХЛЯБ/ HOMEMADE DIET BREAD





Необходими продукти:

700 гр. пълнозърнесто пшенично брашно за хляб "Грахам"
3 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжица сол
300 мл. топла вода
1/2 кубче жива мая ( 22 гр.)

Начин на приготвяне:

В купичка разтворете маята с 50 мл. хладка вода. В дълбока купа пресейте брашното.


Направете кладенче и в него изсипете маята, солта, зехтина и топлата вода.


 Замесете меко тесто.


Покрийте купата с кърпа или найлоново фолио и  оставете тестото да втаса, да увеличи обама си.


Намажете със зехтин дъното на правоъгълна форма.


Вземете 2/3 от тестото и го разпределете равномерно във формата, така че на височина да заема  половината от формата.


Оставете да втаса на топло, докато напълни до горе формата.


Намажете със зехтин.


По желание поръсете със сусам.


Печете в предварително загрята фурна на 200 - 220 градуса ( 392 - 428 F), около 30 минути.





ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))






Препоръки:

От останалото тесто може да оформите малки питки, които също да поставите в намазана с мазнина тава, да втасат и да изпечете на 220 градуса за около 10-15 минути.





Няма коментари:

Публикуване на коментар