Днес Ви предлагам рецепта на най-сочния и най-вкусен ябълков десерт, който някога съм яла. Опитайте и ще се убедите сами. А ето и рецептата:
Необходими продукти:
200 гр захар
150 гр брашно
1 бакпулвер
щипка сол
1 ванилия
2 яйца
2 супени лъжици олио
100 мл прясно мляко
4-5 големи ябълки
За глазурата:
1 яйце
6 супени лъжици захар
50 гр безсолно масло
Начин на приготвяне:
Смесете захарта, пресятото брашно, бакпулвера и солта.
В дълбока купа леко разбъркайте яйцата, млякото, олиото и ванилията.
Към млечната смес постепенно добавете сухата смес и разбъркайте добре.
Обелете ябълките и ги нарежете на тънки ивици.
Добавете ги към тестото.
Изсипете сместа в предварително намаслена и поръсена с брашно тавичка, по възможност с откопчаващ се ринг. ( 26 см).
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 30 минути.
Глазура: Разбийте яйцето със захарта и разтопеното масло. Намажете сладкиша с получената смес и върнете във фурната да се запече за още 10 минути.
Извадете сладкиша, оставете го за 10 минути преди да отстраните ринга. Добре изстиналия ябълков сладкиш, поръсете с пудра захар.
Извинете за въпроса,но не остава ли тестяно(сурово) след изпичането?Благодаря ви и лек ден.
ОтговорИзтриванеЗдравейте,
ОтговорИзтриванеНе,не остава сурово след изпичането. Не знам кое Ви кара да мислите така. :)))
Поздрави!
Наистина най-вкусният ябълкив сладкиш който съм яла. Лесен за изпълнение но с неповторим вкус!!! Вече два дена готвя от вашият блог,днес за вечеря направих картофената ви яхния и за десерт този страхотен сладкиш! Благодаря ви :)))
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви за милите думи!
ИзтриванеПоздрави! :)))
Здравейте!
ОтговорИзтриванеИзглежда много добре и звучи вкусно. А дали би се получило с оризово брашно, кафява захар и ядково мляко (овесено, например)?
Здравейте,
ИзтриванеДа, няма проблем да сложите кафява захар и ядково мляко, но за оризовото брашно не съм сигурна как ще се получи. Брашното може да го замените с пълнозърнесто.Импровизирайте и бих искала да споделите резултата.
Поздрави,
Надя
Пробвах да запържа ябълките и добавих орехи. Стана много вкусен сладкиш!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви Мариела, за споделения резултат! :)
ИзтриванеХубав ден!
Надя
Бързо, лесно и ... в момента се пече, но апартаментът ми ухае на Коледа :) Мисля, че ще е и невероятно вкусно! Благодаря за рецептата :)
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта!!! Сладкиша стана фантастичен!!!
ОтговорИзтриванеЧестно казано, докато го правех бях доста скептична, поради липсата на канела в рецептата, но останах приятно изненадана. Изядохме го за нула време и ще трябва днес/утре пак да го правя :) :)
Благодаря за хубавата рецепта!
Много се радвам, че Ви е харесал, Мария! :)
ИзтриванеСладкишът стана превъзходен сочен и ароматен, с леко карамелизирана коричка! Благодаря за рецептата 😊😊😊. За малко да го изям на един дъх и то в неделя вечер! Добре, че се спрях, та остана малко и за другите вкъщи 😂.
ОтговорИзтриванеПросто невероятен! Сочен и ароматен! Най-добрият сладкиш с ябълки, който съм опитвала! Благодаря Ви!
ОтговорИзтриванеСтрахотен
ОтговорИзтриванеНай хубавия сладкиш които съм правил ! Благодаря за рецептата
ОтговорИзтриванеНе смя яли досега по хубав и сочен ябълков сладкиш!Правя го за пореден път любим на цялото семейство!По някога смесвам с ябълките и круши ...ами невероятен.Благодаря за споделената рецепта.
ОтговорИзтриванеМммм супер вкусотии става ,:)
ОтговорИзтриванеДнес ще пробвам сладкиша.Няма по хубаво от лошото време и уханието на на ябълков специалитет.Стискайте палци!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата. Малко импровизиран стана моя сладкиш понеже добавих орехи и стафиди по малко на око.Но се получи.
ОтговорИзтриванеУникално вкусен сладкиш!!!
ОтговорИзтриванеТоку що го направих и го опитах. Божествен��!
Уникално вкусен сладкиш!!!
ОтговорИзтриванеТоку що го направих и го опитах. Божествен🤗!
Божествен сладкиш!Стана уникален, точно какъвто си го представях сочен и ароматен!Благодаря Ви за рецептата🤗
ОтговорИзтриванеРецептата Ви е наистина страхотна! И аз бях скептично настроена, че няма канела. Вкъщи всички го харесаха и определено ще си запазя рецептата. Благодаря за което :) !
ОтговорИзтриванеВчера направих доза и половина от сладкиша и стана страхотен. За първи път улучвам хубава рецепта за сладкиш с ябълки. Записвам си рецептата и ще я правя винаги, когато имам излишни ябълки. Обичам да експериментирам - добавих малко бадеми, и замених част от захарта с кокосова.
ОтговорИзтриване