понеделник, 10 февруари 2014 г.

СОЧЕН ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ







Днес Ви предлагам  рецепта на най-сочния и най-вкусен ябълков десерт, който някога съм яла. Опитайте и ще се убедите сами. А ето и рецептата:

Необходими продукти:

200 гр захар
150 гр брашно
1 бакпулвер
щипка сол
1 ванилия
2 яйца
2 супени лъжици олио
100 мл прясно мляко
4-5 големи ябълки

За глазурата:

1 яйце
6 супени лъжици захар
50 гр безсолно масло


Начин на приготвяне:

Смесете захарта, пресятото брашно, бакпулвера и солта.


В дълбока купа леко разбъркайте яйцата, млякото, олиото и ванилията. 


Към млечната смес постепенно добавете сухата смес и разбъркайте добре.


 Обелете ябълките и ги нарежете на тънки ивици. 


Добавете ги към тестото. 



Изсипете сместа в предварително намаслена и поръсена с брашно тавичка, по възможност с откопчаващ се ринг. ( 26 см).


Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 30 минути. 


Глазура: Разбийте яйцето със захарта и разтопеното масло. Намажете сладкиша с получената смес и върнете във фурната да се запече за още 10 минути.


Извадете сладкиша, оставете го за 10 минути преди да отстраните ринга. Добре изстиналия ябълков сладкиш, поръсете с пудра захар. 



ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))















24 коментара:

  1. Извинете за въпроса,но не остава ли тестяно(сурово) след изпичането?Благодаря ви и лек ден.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,
    Не,не остава сурово след изпичането. Не знам кое Ви кара да мислите така. :)))

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина най-вкусният ябълкив сладкиш който съм яла. Лесен за изпълнение но с неповторим вкус!!! Вече два дена готвя от вашият блог,днес за вечеря направих картофената ви яхния и за десерт този страхотен сладкиш! Благодаря ви :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте!
    Изглежда много добре и звучи вкусно. А дали би се получило с оризово брашно, кафява захар и ядково мляко (овесено, например)?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      Да, няма проблем да сложите кафява захар и ядково мляко, но за оризовото брашно не съм сигурна как ще се получи. Брашното може да го замените с пълнозърнесто.Импровизирайте и бих искала да споделите резултата.
      Поздрави,
      Надя

      Изтриване
  5. Пробвах да запържа ябълките и добавих орехи. Стана много вкусен сладкиш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви Мариела, за споделения резултат! :)
      Хубав ден!
      Надя

      Изтриване
  6. Бързо, лесно и ... в момента се пече, но апартаментът ми ухае на Коледа :) Мисля, че ще е и невероятно вкусно! Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотна рецепта!!! Сладкиша стана фантастичен!!!
    Честно казано, докато го правех бях доста скептична, поради липсата на канела в рецептата, но останах приятно изненадана. Изядохме го за нула време и ще трябва днес/утре пак да го правя :) :)
    Благодаря за хубавата рецепта!

    ОтговорИзтриване
  8. Сладкишът стана превъзходен сочен и ароматен, с леко карамелизирана коричка! Благодаря за рецептата 😊😊😊. За малко да го изям на един дъх и то в неделя вечер! Добре, че се спрях, та остана малко и за другите вкъщи 😂.

    ОтговорИзтриване
  9. Просто невероятен! Сочен и ароматен! Най-добрият сладкиш с ябълки, който съм опитвала! Благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване
  10. Най хубавия сладкиш които съм правил ! Благодаря за рецептата

    ОтговорИзтриване
  11. Не смя яли досега по хубав и сочен ябълков сладкиш!Правя го за пореден път любим на цялото семейство!По някога смесвам с ябълките и круши ...ами невероятен.Благодаря за споделената рецепта.

    ОтговорИзтриване
  12. Мммм супер вкусотии става ,:)

    ОтговорИзтриване
  13. Днес ще пробвам сладкиша.Няма по хубаво от лошото време и уханието на на ябълков специалитет.Стискайте палци!

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря за рецептата. Малко импровизиран стана моя сладкиш понеже добавих орехи и стафиди по малко на око.Но се получи.

    ОтговорИзтриване
  15. Уникално вкусен сладкиш!!!
    Току що го направих и го опитах. Божествен��!

    ОтговорИзтриване
  16. Уникално вкусен сладкиш!!!
    Току що го направих и го опитах. Божествен🤗!

    ОтговорИзтриване
  17. Божествен сладкиш!Стана уникален, точно какъвто си го представях сочен и ароматен!Благодаря Ви за рецептата🤗

    ОтговорИзтриване
  18. Рецептата Ви е наистина страхотна! И аз бях скептично настроена, че няма канела. Вкъщи всички го харесаха и определено ще си запазя рецептата. Благодаря за което :) !

    ОтговорИзтриване
  19. Вчера направих доза и половина от сладкиша и стана страхотен. За първи път улучвам хубава рецепта за сладкиш с ябълки. Записвам си рецептата и ще я правя винаги, когато имам излишни ябълки. Обичам да експериментирам - добавих малко бадеми, и замених част от захарта с кокосова.

    ОтговорИзтриване