Рецептата, която ще ви представя е без характерните за мен подробни снимки на приготвянето, тъй като нямах намерение да я публикувам и не си направих труда да снимам. Но промених решението си, след като хапнах първата...и втората...и N- на брой соленка :))) Снимките също не са сполучливи, но затова пък соленките са...ммммм....просто неустоими. А ето и най-икономичната и лесна за приготвяне рецепта:
1 яйце
1 чаена чаша натрошено сирене
1/2 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша олио
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1/2 чаена лъжичка сол
брашно колкото поеме за замесване на меко тесто
1 яйце за намазване
мерудия за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцето. Добавете киселото мляко, в което предварително сте разбъркали содата. Добавете олиото, сиренето, солта и разбъркайте добре. Пресейте около 3 чаени чаши брашно омесете и постепенно добавяйте още брашно, докато замесите меко тесто. Полученото тесто разделете на две топки и всяка една разточете на кора с дебелина около 0,5-0,7 см. Изрежете от тестото форми по ваш избор и ги поставете в намазана с мазнина тава. Намажете повърхността с разбито яйце и поръсете с мерудия. Печете в предварително загрята на 200-210 градуса фурна, до леко зачервяване.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ! :)))