Необходими продукти:
200 гр заквасена сметана
350 гр безсолна извара
200 гр захар
2 средно големи яйца
210 гр меки какаови бисквити ( тип "Еверест")
50 гр краве масло
сладко от боровинки
Начин на приготвяне:
В блендер смелете на ситно бисквитите и ги изсипете на дъното на форма с откопчаващ се ринг ( 26 см). Разтопете маслото и го изсипете равномерно върху смлените бисквити. Размесете добре бисквитите и маслото. Равномерно притиснете бисквитената смес към дъното и около 1 см от стените на формата. Пасирайте изварата до гладка смес. Добавете към нея сметаната, яйцата и захарта. Разбийте с миксер до пълното разтваряне на захарта. Изсипете сместа върху бисквитения пласт. Печете на 170 градуса до леко зачервяване на краищата, около 20 минути. Извадете от фурната и оставете да се охлади.
Поставете чийз кейка в хладилник за 4-6 часа. Сервирайте добре охладен. Непосредствено преди сервиране, залейте със сладко от боровинки.
ДА ВИ Е СЛАДКО! :)))