Необходими продукти:
290 гр. плодово кисело мляко ( ягода)
3 броя средно големи яйца
100 мл. олио
200 гр. захар
3 чаени чаши брашно ( 1 ч.ч. = 240 мл)
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбийте белтъците със захарта на сняг. Добавете един по един жълтъците, като продължавате да разбивате.
Прибавете млякото и разбъркайте до хомогенност.
Добавете на тънка струйка олиото.
Пресейте брашното и го смесете с бакпулвера и содата. Добавете брашното на два пъти към яйчната смес и разбъркайте добре със сладкарска шпатула.
Намажете с олио дъното на форма за кекс ( 24-25 см) и поръсете с брашно.
Изсипете тестото и го разпределете равномерно.
Печете кекса в предварително загрята фурна на 180 градуса, но само на долен реотан. Печете отдолу около 30 минути или докато кекса се надигне до ръба на формата и започне леко да се зачервява отгоре. След това включете и горния реотан и печете така докато забодена клечка излезе суха.
Уверете се, че е изстинал добре преди да го разрежете на парченца. Сервирайте с плодово мляко или с напитка по ваш избор.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))