Необходими продукти:
250 - 300 гр. бял ориз
2 големи тиквички
1 морков ( нарязан на дребни кубчета)
1 зелена чушка ( нарязана на ситно)
3-4 стръка пресен лук
магданоз ( нарязан на ситно)
5-6 супени лъжици зептин ( олио)
1 супена лъжица млян червен пипер
млян черен пипер ( по желание)
сол на вкус
Необходими продукти за заливката:
2 броя яйца
4 супени лъжици брашно
150 гр. кисело мляко
Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, обелете ги и ги нарежете на едри парчета. Сложете ги в голяма тава.
Нарежете чушката, моркова, лука и магданоза на ситно. Добавете ги към тиквичките. Прибавете сол и черен пипер на вкус, червения пипер и зехтина ( олиото). Разбъркайте добре.
Залейте с хладка вода, така че почти да покрие тиквичките.
Печете на 200 градуса фурна, около половин час или докато оризът омекне. Ако е необходимо, по време на печенето добавете още вода.
Начин на приготвяне на заливката:
В купичка разбъркайте яйцата с помощта на вилица.
Разбъркайте и киселото мляко и го добавете към яйцата. Прибавете щипка сол и брашното като разбъркате всичко до получаване на гладка каша.
Изсипете получената смес върху вече запечените тиквички и върнете тавата във фурната. Печете около 10 - 15 минути, или докато заливката се зачерви добре.
Поднесете мусаката с българско кисело мляко.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))
Няма коментари:
Публикуване на коментар