сряда, 23 май 2012 г.

МУСАКА С ТИКВИЧКИ





Необходими продукти:

250 - 300 гр. бял ориз
2 големи тиквички
1 морков ( нарязан на дребни кубчета)
1 зелена чушка ( нарязана на ситно)
3-4 стръка пресен лук
магданоз ( нарязан на ситно)
5-6 супени лъжици зептин ( олио)
1 супена лъжица млян червен пипер
млян черен пипер ( по желание)
сол на вкус

Необходими продукти за заливката:

2 броя яйца
4 супени лъжици брашно
150 гр. кисело мляко


Начин на приготвяне:

Измийте тиквичките, обелете ги и ги нарежете на едри парчета. Сложете ги в голяма тава.


Нарежете чушката, моркова, лука и магданоза на ситно. Добавете ги към тиквичките. Прибавете сол и черен пипер на вкус, червения пипер и зехтина ( олиото). Разбъркайте добре.


Залейте с хладка вода, така че почти да покрие тиквичките.


Печете на 200 градуса фурна, около половин час или докато оризът омекне. Ако е необходимо, по време на печенето добавете още вода.



Начин на приготвяне на заливката:

В купичка разбъркайте яйцата с помощта на вилица.


Разбъркайте и киселото мляко и го добавете към яйцата. Прибавете щипка сол и брашното като разбъркате всичко до получаване на гладка каша.



Изсипете получената смес върху вече запечените тиквички и върнете тавата във фурната. Печете около 10 - 15 минути, или докато заливката се зачерви добре.


Поднесете мусаката с българско кисело мляко.


ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))


































Няма коментари:

Публикуване на коментар