петък, 25 май 2012 г.

СЛАДОЛЕДЕНА ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА





Необходими продукти:

12 броя палачинки ( с диаметър 24-26 см.)
1 кутия подсладено кондензирано мляко ( 397 гр., Dutch lady)
500 мл. сладкарска сметана за разбиване
захар ( ако е необходимо, тъй като кондензираното мляко е много сладко)
какао на прах за поръсване на тортата

Начин на приготвяне:

В дълбока купа разбийте сметаната на пухкав крем. Добавете постепенно кондензираното мляко, като продължавате да разбивате. Опитайте крема на вкус и ако е необходимо добавете захар.

Сглобяване на тортата:

Използвайте форма с откопчаващо се дъно ( 24-26 см). Започвате подреждането на тортата като първо поставите най - отдолу палачинка. Заливате с част от крема. Пак поставяте палачинка и отново крем. Така редувате докато свършат палачинките и крема. Най - отгоре завършвате с крем. Със сладкарски шприц декорирайте тортата по Ваш избор. Поръсете с како на прах. Поставете формата във фризера. Най - добре е тортата да се консумира на следващия ден.


Извадете тортата поне 15 минути преди да я разрежете и консумирате.


ДА ВИ Е СЛАДКО И ПРИЯТНО РАЗХЛАЖДАЩО!!! :)))








































Няма коментари:

Публикуване на коментар