300 гр. какаови бисквити по желание
125 гр. краве масло ( разтопено)
Необходими продукти за пълнежа:
350 гр. шоколадова "Филаделфия" ( 2 кутийки от 175 гр.)
250 гр. Рикота
200 гр. заквасена сметана
3 броя средно големи яйца
100 гр. захар
Необходими продукти за заливката:
1 кутия ( 175 гр.) шоколадова "Филаделфия"
Ще Ви е необходима и форма със свалящо се дъно ( 25 см., а може и по-малка по размер)
Начин на приготвяне на основата:
В блендер смелете на ситно бисквитите и ги прехвърлете в дълбока купа. Разтопете маслото и го добавете към натрошените бисквити. Разбъркайте с лъжица добре и прехвърлете във формата за чийзкейк.
С помощта на супена лъжица заравнете добре ( като притискате) сместа по дъното на формата.
Така приготвената основа запечете за 10 минути в предварително загрята на 170 градуса фурна.
Начин на приготвяне на пълнежа:
В дълбока купа разбийте шоколадовото крема сирене и Рикотата.
Прибавете захарта, а след това и заквасената сметана и разбийте до хомогенност.
Добавете едно по едно яйцата и разбийте добре.
Изсипете сместа върху вече запечената и охладена основа.
Поставете формата в по-голяма тава и печете чийзкейка на 170 градуса, около 45-50 минути. Краищата на чийзкейка да са леко зачервени, а центърът да стои леко влажен.
С помощта на остър нож отлепете внимателно страните на чийзкейка от формата и го оставете да изстине. Поставете го в хладилник за 3-4 часа, а най-добре цяла нощ, като го покриете с найлоново домакинско фолио. Вече охладен го намажете с 1 кутия ( 175 гр.) шаколадова "Филаделфия" и гарнирайте с плодове по избор.
Получи се едно невероятно, много шоколадово изкушение, което си заслужава да опитате!!!
ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))
Уникално, не се съмнявам че ще е вкусно !
ОтговорИзтриванеСилвия
Благодаря, Силве!
Изтриване