Необходими продукти за 4 порции:
Домашно приготвени кори за лазаня. За подробности как да ги приготвите вижте приложения линк:
http://kulinarniizkushenia.blogspot.com/2012/04/blog-post_177.html
Сос Бешамел. За подробности как да го приготвите вижте приложения линк:
Необходими продукти за месния сос:
500 гр. мляно месо ( по избор)
2 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
1 морков
6-7 супени лъжици доматено пюре
250 мл. вода
4 супени лъжици зехтин
сол на вкус
щипка риган
щипка мащерка
черен пипер
Приготвяне на месния сос:
Нарежете на ситно лука, чесъна и моркова.
В дълбок тиган загрейте зехтина и запържете лука, чесъна и моркова. Добавете доматеното пюре.
Разбъркайте добре и добавете мляното месо.
Запържете добре месото и залейте с водата. Добавете сол и черен пипер на вкус, ригана и мащерката.
Захлупете съда и варете около 20 минути на умерен огън.
Подреждане на лазанята:
Намажете обилно със зехтин дъното на правоъгълна тавичка. Залейте с част от бешамеловия сос и върху него наредете ред кори. Върху тях разпределете равномерно част от месния сос.
Поставяте втори ред кори, бешамелов сос и месен сос.
Редувате така докато свършат корите и сосовете. Най-отгоре завършвате с двата соса, които може да разбъркате заедно и тогава да залеете корите. Печете лазанята в предварително загрята на 180 градуса фурна. Първо печете около 15 минути. Изваждате лазанята и я поръсвате обилно с настърган кашкавал. Връщате отново във фурната, докато се запече и кашкавалът.
Сервирате лазанята още докато е топла.
Подходяща е да се консумира със зелена салата.
ДОБЪР АПЕТИТ!!! :)))
Няма коментари:
Публикуване на коментар