Необходими продукти за 4 порции лазаня:
3 яйца
300 гр. брашно
щипка сол
Начин на приготвяне:
В дълбок съд пресейте брашното. Добавете яйцата и солта.
Замесете меко тесто. Покрийте го с кърпа или го завийте с домакинско фолио. Оставете тестото за половин час да отпочине.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Дебелината на тестото да е около 2 мм.
Разрежете тестото на правоъгълници с размери 8/7 см.
Оформените кори оставете да изсъхнат.
Препоръки:
Ако ще се приготвя лазаня от пресни кори не е необходимо да се варят. Ако оставите корите да изсъхнат и ги приготвяте следващите дни, то тогава ги сварете във вряща подсолена вода за няколко минути, полейте ги със студена вода и ги оставете върху кърпа да се отцедят.
Няма коментари:
Публикуване на коментар