петък, 27 април 2012 г.

ДОМАШНИ КОРИ ЗА ЛАЗАНЯ


Необходими продукти за 4 порции лазаня:

3 яйца
300 гр. брашно
щипка сол

Начин на приготвяне:

В дълбок съд пресейте брашното. Добавете яйцата и солта.


Замесете меко тесто. Покрийте го с кърпа или го завийте с домакинско фолио. Оставете тестото за половин час да отпочине.


Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Дебелината на тестото да е около 2 мм.


Разрежете тестото на правоъгълници с размери 8/7 см.


Оформените кори оставете да изсъхнат.



Препоръки:

 Ако ще се приготвя лазаня от пресни кори не е необходимо да се варят. Ако оставите корите да изсъхнат и ги приготвяте следващите дни, то тогава ги сварете във вряща подсолена вода за няколко минути, полейте ги със студена вода и ги оставете върху кърпа да се отцедят.





















Няма коментари:

Публикуване на коментар