петък, 27 април 2012 г.

ЛАЗАНЯ СЪС СОС БЕШАМЕЛ И МЛЯНО МЕСО




Необходими продукти за 4 порции:

Домашно приготвени кори за лазаня. За подробности как да ги приготвите вижте приложения линк:
http://kulinarniizkushenia.blogspot.com/2012/04/blog-post_177.html


Сос Бешамел. За подробности как да го приготвите вижте приложения линк:
http://kulinarniizkushenia.blogspot.com/2012/04/blog-post_27.html

Необходими продукти за месния сос:

500 гр. мляно месо ( по избор)
2 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
1 морков
6-7 супени лъжици доматено пюре
250 мл. вода
4 супени лъжици зехтин
сол на вкус
щипка риган
щипка мащерка
черен пипер

Приготвяне на месния сос:

Нарежете на ситно лука, чесъна и моркова.


В дълбок тиган загрейте зехтина и запържете лука, чесъна и моркова. Добавете доматеното пюре.

Разбъркайте добре и добавете мляното месо.


Запържете добре месото и залейте с водата. Добавете сол и черен пипер на вкус, ригана и мащерката.


Захлупете съда и варете около 20 минути на умерен огън.


Подреждане на лазанята:


Намажете обилно със зехтин дъното на правоъгълна тавичка. Залейте с част от бешамеловия сос и върху него наредете ред кори. Върху тях разпределете равномерно част от месния сос.


 Поставяте втори ред кори, бешамелов сос и месен сос.


 Редувате така докато свършат корите и сосовете. Най-отгоре завършвате с двата соса, които може да разбъркате заедно и тогава да залеете корите. Печете лазанята в предварително загрята на 180 градуса фурна. Първо печете около 15 минути. Изваждате лазанята и я поръсвате обилно с настърган кашкавал. Връщате отново във фурната, докато се запече и кашкавалът.

Сервирате лазанята още докато е топла.


Подходяща е да се консумира със зелена салата.



ДОБЪР АПЕТИТ!!! :)))





















Няма коментари:

Публикуване на коментар