1 средно голям домат
150-200 гр. българско сирене ( краве или овче)
100 шунка или филе
20 гр. краве масло
20 мл. хладка вода
2 яйца
4 супени лъжици доматено пюре ( ако сложите повече домати може да го пропуснете)
червен пипер за поръсване
чубрица за поръсване
2 броя глинени гювечета
Начин на приготвяне:
Измийте домата и го нарежете на дебели шайби. Поставете по едно парче домат на дъното на гювечетата.
Нарежете шунката на малки парченца и я сложете при домата и сиренето.
Сложете по две супени лъжици от доматеното пюре във всяко от гювечетата и по две парченца от маслото.
Нарежете на дребни парченца останалата част от домата и ги поставете в гювечетата. Налейте по 10 мл. хладка вода. Най-отгоре чукнете по едно сурово яйце ( може и по две).
Поръсете с червен пипер и чубрица. Ако обичате люто, може да добавите и по една малка лютива чушка.
Поставете капачетата на гювечетата. Сложете двете гювечетата в микровълновата фурна за 8 минути.
Няма коментари:
Публикуване на коментар