Необходими продукти:
2 пакета бисквити по желание ( 300 гр.)
Необходими продукти за крема:
1 литър прясно мляко
1 чаена чаша захар
4 супени лъжици царевично нишесте
2 жълтъка
1 пакетче желатин ( 10 гр.)
1 ванилия или няколко капки ванилов екстракт
Необходими продукти за целувките:
2 белтъка
6 супени лъжици захар
Начин на приготвяне на крема:
Изсипете желатина в 100 мл. студена вода и оставете да престои докато набъбне.
След това го нагрейте на водна баня до пълното му разтапяне.
От студеното мляко отделете една чаена чаша за бисквитите. Останалото мляко се загрява до кипване заедно със захарта.
Жълтъците се разбиват с нишестето и малко студена вода, да стане гладка каша.
Кашата се разрежда с част от горещото мляко и при непрекъснато бъркане се изсипва във врящото мляко.
Разбърква се около 2-3 минути до леко сгъстяване. Кремът ще остане леко рядък.
Оставяме настрани да се охлади. Прибавяме и ванилията. След като кремът е леко топъл, добавяме с енергично бъркане желатина.
Сглобяване на тортата:
Ще ви е необходима форма 26 см., със свалящо дъно.
Започвате с подреждането първо на бисквитите като ги потапяте за кратко в отделеното мляко.
Подреждайте бисквитите плътно една до друга. Ако използвате бисквити с квадратна форма е добре да ги поизрежете или начупите, за да са плътно наредени.
Върху наредените бисквити изсипете половината от крема. Поставете формата за около 10 минути във фризер, да стегне леко кремът. След това върху него наредете втори ред бисквити, като ги потапяте отново в млякото. Леко ги притискайте към крема, за да не изплуват, когато ги залейте отгоре с останалия крем. Последния слой е крем.
Отново прибирате формата във фризер за около половин час. След това прехвърляте тортата от фризера в хладилника. Оставяте да престои 3-4 часа, а още по-добре и цяла нощ. Престоялата и вече стегнала торта се изважда от хладилника и с помощта на остър нож я отлепете от страните на формата. Откопчейте ринга и внимателно го отстранете.
Украсете с целувки. Моля, кликнете върху приложения линк, за да видите как се приготвят целувките:
Внимателно поръсете с какао на прах.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))
Препоръки:
1. Консумирайте тортата на следващия ден, тогава е най-вкусна и целувките са пуснали карамелени "сълзички". Това придава на тортата вкус на карамел.
2. Преди да махнете ринга на формата се убедете, че тортата е добре стегнала. В противен случай има вероятност тортата да се разпадне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар