Необходими продукти за една порция:
3 броя яйца
50 гр. сирене ( натрошено)
50 гр. шунка ( нарязана на дребни парчета)
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбийте яйцата. Използвайте за тази цел вилица или тел за разбиване. Добавете натрошеното сирене.
Нарежете шунката на дребни парчета и я добавете към яйцата. Разбъркайте добре.
В тефлонов тиган капнете няколко капки мазнина ( олио или зехтин), разнесете равномерно по цялото дъно и загрейте мазнината. Изсипете яйчната смес и я разпределете равномерно по цялото дъно на тигана.
От време на време разклащайте с въртеливи движения тигана или с шпатула разнасяйте суровата смес от центъра на тигана към краищата, за да може да се изпържи добре. Омлетът е готов, тогава когато долната част е добре зачервена. Внимателно го отлепете с помощта на шпатула и го прехвърлете с приплъзване от тигана в чинията за сервиране, като го прегънете на две. Сервирате със салата по желание.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))
Препоръки:
1. Ако ви се струва, че омлетът е останал суров отгоре, може да го запечете за няколко минути на грил.
2. Сиренето може да замените с настърган на едро кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар