Необходими продукти:
1 пакет ( 400 гр) готови дърпани кори на сач
4 яйца + 1 белтък
300 гр бяло саламурено сирене
1 чаена чаша кисело мляко
1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат
50 мл олио
За намазване на корите:
1 жълтък
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица прясно мляко
Начин на приготвяне:
Намажете обилно с олио дъното и стените на правоъгълна тава ( аз използвах тавичката от фурната).
Извадете корите от опаковката и ги разпънете.
В дълбока купа разбийте 4 цели яйца + белтъка на петото яйце, а жълтъка отделете.
В киселото мляко изсипете содата и изчакайте млякото да шупне. Прибавете го към разбитите яйца и разбъркайте.
Натрошете сиренето и го добавете към яйцата и млякото.
Разбъркайте сместа.
Намажете обилно всяка една от корите с олио. Използвайте за тази цел сладкарска четка.
Разпределете равномерно по 3 супени лъжици от сместа, по цялата кора.
Започнете да навивате от късата страна кората като руло, с ширина около 2-3 пръста.
Наредете корите една до друга в тавата като леко ги нагъвате.
Разбийте жълтъка, 2 супени лъжици олио и 1 супена лъжица прясно мляко и намажете обилно корите отгоре.
Печете баничките в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 25 минути или докато се зачервят добре.
Още топли, намажете баничките с бучка краве масло.
Сервирайте баничките още топли.
Получиха се едни невероятно крехки, пухкави и много вкусни банички, които хапнахме с голям апетит за закуска с моето семейство :)))
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))
Здравейте! Бихте ли споделили наименованието на "Дърпани кори на сач"на кой производител са и от къде могат да се закупят?Моля,ако имате възможност изпратете снимка!Благодаря!
ОтговорИзтриване