Необходими продукти:
500 гр свинско контра филе
3 супени лъжици олио
бялата част на 1 праз ( ако не разполагате с праз може да използвате лук)
смлян черен пипер на вкус ( по желание)
2 супени лъжици брашно ( равни)
1 чаена чаша ориз
25 гр краве масло
1 глава запечен кромид лук
сол на вкус
пресен магданоз ( нарязан на ситно)
Начин на приготвяне:
Измийте, нарежете на малки парченца месото и го сварете във вряща вода, която трябва да отпените. Отцедете месото от бульона.
В тенджера ( за предпочитане с незалепващо покритие) загрейте олиото. Изпържете за кратко месото във врящото олио и добавете праза.
Прибавете доматеното пюре, брашното, солта и черния пипер.
Залейте с 400 мл хладка вода, разбъркайте добре и похлупете тенджерата. Задушете месото на слаб огън, до готовност. Разбърквайте от време на време.
Обелете лука, измийте го и го нарежете на големи парчета.
Сложете го в тавичка и го запечете във фурната.
Разтопете маслото в тавичката при запечения лук и добавете почистения и измит ориз. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и залейте с 3 чаши вода.
Измийте и нарежете на ситно магданоза. Добавете го към ориза.
На дъното на купа поставете част от месото.
Покрийте го с част от ориза и го притиснете добре.
Покрийте купата с чинията за сервиране и внимателно обърнете.
Сервирайте яденето топло със стръкчета пресен магданоз.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))
Няма коментари:
Публикуване на коментар