четвъртък, 18 октомври 2012 г.

КЕБАП ВЪРХУ ОРИЗ







Необходими продукти:

500 гр свинско контра филе
3 супени лъжици олио
бялата част на 1 праз ( ако не разполагате с праз може да използвате лук)


2 супени лъжици доматено пюре
смлян черен пипер на вкус ( по желание)
2 супени лъжици брашно ( равни)
1 чаена чаша ориз
25 гр краве масло
1 глава запечен кромид лук
сол на вкус
пресен магданоз ( нарязан на ситно)


Начин на приготвяне:

Измийте, нарежете на малки парченца месото и го сварете във вряща вода, която трябва да отпените. Отцедете месото от бульона. 


Почистете, измийте и нарежете на ситно праза.


В тенджера ( за предпочитане с незалепващо покритие) загрейте олиото.  Изпържете за кратко месото във врящото олио и добавете праза.


Прибавете доматеното пюре, брашното, солта и черния пипер. 


Залейте с 400 мл хладка вода, разбъркайте добре и похлупете тенджерата. Задушете месото на слаб огън, до готовност. Разбърквайте от време на време.


 Обелете лука, измийте го и го нарежете на големи парчета.


Сложете го в тавичка и го запечете във фурната.


Разтопете маслото в тавичката при запечения лук и добавете почистения и измит ориз.  Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и залейте с 3 чаши вода. 


Измийте и нарежете на ситно магданоза. Добавете го към ориза.


Задушете ориза във фурна с умерена температура, докато набъбне и омекне.


На дъното на купа поставете част от месото.


Покрийте го с част от ориза и го притиснете добре.


Покрийте купата с чинията за сервиране и внимателно обърнете.



Сервирайте яденето топло със стръкчета пресен магданоз.




ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))

















Няма коментари:

Публикуване на коментар