неделя, 21 октомври 2012 г.

БАНИЧКИ С ДЪРПАНИ КОРИ НА САЧ






Необходими продукти:

1 пакет ( 400 гр) готови дърпани кори на сач
4 яйца + 1 белтък
300 гр бяло саламурено сирене
1 чаена чаша кисело мляко
1 равна чаена лъжичка сода бикарбонат
50 мл олио

За намазване на корите:

1 жълтък
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица прясно мляко


Начин на приготвяне:

Намажете обилно с олио дъното и стените на правоъгълна тава ( аз използвах тавичката от фурната).


Извадете корите от опаковката и ги разпънете.



В дълбока купа разбийте 4 цели яйца +  белтъка на петото яйце, а жълтъка отделете.


В киселото мляко изсипете содата и изчакайте млякото да шупне. Прибавете го към разбитите яйца и разбъркайте.


Натрошете сиренето и го добавете към яйцата и млякото.


Разбъркайте сместа.


Намажете обилно всяка една от корите с олио. Използвайте за тази цел сладкарска четка.


Разпределете равномерно по 3 супени лъжици от сместа, по цялата кора.


Започнете да навивате от късата страна кората като руло, с ширина около 2-3 пръста.


Наредете корите една до друга в тавата като леко ги нагъвате.


Разбийте жълтъка, 2 супени лъжици олио и 1 супена лъжица прясно мляко и намажете обилно корите отгоре.


Печете баничките в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 25 минути или докато се зачервят добре.


Още топли, намажете баничките с бучка краве масло.



Сервирайте баничките още топли.




Получиха се едни невероятно крехки, пухкави и много вкусни банички, които хапнахме с голям апетит за закуска с моето семейство :))) 




ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))









1 коментар:

  1. Здравейте! Бихте ли споделили наименованието на "Дърпани кори на сач"на кой производител са и от къде могат да се закупят?Моля,ако имате възможност изпратете снимка!Благодаря!

    ОтговорИзтриване