Необходими продукти:
1 кг картофи
100-150 гр бяло саламурено сирене
1/4 малка глава лук ( настъргана на ситно)
чубрица на вкус
черен пипер по желание
сол на вкус
брашно за овалване на крокетите
За млечния сос:
кисело мляко
сол на вкус
копър ( нарязан на ситно)
Начин на приготвяне:
Измийте картофите и ги сложете в дълбока тенджера с вода. Сварете ги, обелете ги и ги намачкайте с преса за картофи или вилица.
Натрошете сиренето, настържете лука на ситно и ги добавете към картофите. Прибавете чубрицата, черния пипер и солта. Объркайте добре сместа.
От получената смес оформете с мокри ръце крокетите ( овални продълговати форми), наредете ги в чиния и ги поставете в хладилник да се поохладят и стегнат.
Оваляйте всяка крокета в брашно и пържете в силно загряла мазнина.
Пържете докато крокетите се зачервят и от двете страни.
Сервирайте крокетите топли, с млечен сос. Млечния сос пригответе като разбиете млякото и добавите към него ситно нарязания копър и сол.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))
Няма коментари:
Публикуване на коментар