четвъртък, 11 октомври 2012 г.

КАРТОФЕНИ КРОКЕТИ






Необходими продукти:

1 кг картофи
100-150 гр бяло саламурено сирене
1/4 малка глава лук ( настъргана на ситно)
чубрица на вкус
черен пипер по желание
сол на вкус
брашно за овалване на крокетите

За млечния сос:

кисело мляко
сол на вкус
копър (  нарязан на ситно)


Начин на приготвяне:


Измийте картофите и ги сложете в дълбока тенджера с вода. Сварете ги, обелете ги и ги намачкайте с преса за картофи или вилица.


Натрошете сиренето, настържете лука на ситно и ги добавете към картофите. Прибавете чубрицата, черния пипер и солта. Объркайте добре сместа.


От получената смес оформете с мокри ръце крокетите ( овални продълговати форми), наредете ги в чиния и ги поставете в хладилник да се поохладят и стегнат.


Оваляйте всяка крокета в брашно и пържете в силно загряла мазнина.


Пържете докато крокетите се зачервят и от двете страни.



Сервирайте крокетите топли, с млечен сос. Млечния сос пригответе като разбиете млякото и добавите към него ситно нарязания копър и сол.




ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))













Няма коментари:

Публикуване на коментар