Тази рецепта е много лесна за изпълнение и изобщо не изисква много време за нейното приготвяне. Затова реших, че е подходяща за тези от вас, които искат да приготвят десерт, но не им се занимава с трудни и дълги рецепти. От там спонтанно дойде и нейното име, а именно " Бишкотена торта за начинаещи кулинари".
Необходими продукти:
40 броя бишкоти
60 гр царевично нишесте " Ягода"
600 мл прясно мляко ( за крема)100 гр захар
студено прясно мляко за потапяне на бишкотите ( около 200 мл)
2 добре узрели банана
4-5 капки изцеден лимонов сок ( за бананите)
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера загрейте млякото със захарта до кипване.
В купичка разтворете нишестето в 100 мл хладка вода.
Изсипете на тънка струйка разтвореното нишесте във врящото мляко, като бъркате енергично до сгъстяване на крема.
На дъното на форма с откопчаващ се ринг, наредете плътно една до друга бишкотите, като първо ги потапяте за кратко в отделеното студено мляко.
Изсипете върху бишкотите половината от все още топлия крем и заравнете повърхността.
Обелете двата банана и ги намачкайте с вилица. Изцедете 4-5 капки лимонов сок и разбъркайте добре. Разпределете банановата смес върху крема.
Наредете отгоре останалите бишкоти, като отново ги потапяте за кратко в млякото. Изсипете върху тях останалия крем и заравнете повърхността.
Покрийте формата със свежо фолио и приберете в хладилник за няколко часа ( минимум 3-4 часа). Отгоре украсете тортата по ваше желание, като може да използвате смлени орехи или смлени бишкоти.
Сервирайте добре охладена.
Получи се една много лека бишкотена тортичка, с аромат на ягодов крем, в допълнение с дъх на банани. Препоръчвам я на тези, които обичат леките сиропирани десерти. Толкова бързо свърши, че едвам успях да направя снимки на това малко парченце :)))
ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))
Няма коментари:
Публикуване на коментар