Необходими продукти:
450 гр пилешко бон филе ( нарязано на много ситно)
6 големи картофа ( нарязани на дребни кубчета)
1 средно голяма глава лук ( нарязан на дребно)
8 супени лъжици олио или зехтин
1 средно голям домат ( настърган на едро)
сол на вкус
1 чаена лъжичка магданоз ( нарязан на ситно)
смлян червен пипер на вкус
Необходими продукти за заливката:
2 яйца
4 супени лъжици брашно
150 гр кисело мляко
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и нарежете на дребни кубчета лука. В тенджера загрейте на слаб огън олиото и изсипете лука.
Разбъркайте и похлупете с капак, за да се задуши лука, да поомекне. Измийте филенцата и с остър нож ги накълцайте на максимално дребни парченца.
Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на дребни кубчета.
Измийте и настържете на едро домата.
След като лукът е поомекнал, добавете месото и разбъркайте.
Задушете го за 3-5 минути или докато месото побелее.
Добавете картофите, разбъркайте и похлупете с капак, картофите леко да поомекнат.
Прибавете доматите.
Налейте 100 мл хладка вода и оставете похлупено яденето да поври на слаб огън около 5-10 минути.
Разбъркайте и похлупете с капак, за да се задуши лука, да поомекне. Измийте филенцата и с остър нож ги накълцайте на максимално дребни парченца.
Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на дребни кубчета.
Измийте и настържете на едро домата.
След като лукът е поомекнал, добавете месото и разбъркайте.
Задушете го за 3-5 минути или докато месото побелее.
Добавете картофите, разбъркайте и похлупете с капак, картофите леко да поомекнат.
Прибавете доматите.
Сложете магданоза, червения пипер и солта.
Изсипете в малка тавичка и пригответе заливката.
Начин на приготвяне на заливката:
В купичка разбийте с вилица яйцата и млякото.
Прибавете брашното и разбъркайте до хомогенност.
Получената смес изсипете в тавичката и разпределете равномерно.
Печете мусаката на 200 градуса, докато заливката се запече добре.
Получи се невероятно вкусна мусака, с напомнящ на традиционната мусака вкус, но с дъх на пилешко месо.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))
много вкусно стана
ОтговорИзтриване