Необходими продукти за пилешката кълцаница:
500 - 600 гр. пилешко бонфиле
сол на вкус
Необходими продукти за картофеното пюре:
500 гр. картофи
50 мл. прясно мляко
2-3 пълни супени лъжици краве масло
сол на вкус
черен пипер по желание
Начин на приготвяне на пилешката кълцаница:
Измийте пилешките филенца и с помощта на остър нож ги нарежете на много ситно.
Посолете на вкус, покрийте съда с найлоново фолио и поставете накълцаното месо в хладилник за около половин час. Извадете охладеното месо от хладилника и оформете с ръце кюфтенца, с големина по Ваш избор.
Печете на предварително загрята и намазана с мазнина скара или на грил - тиган.
Печете докато кюфтенцата се зачервят много добре и от двете страни.
Начин на приготвяне на картофеното пюре:
Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на едри кубчета.
Сварете картофите в подсолена вода.
Отцедете сварените картофи от водата и ги прехвърлете в дълбока купа.
Пасирайте ги с пасатор.
Добавете прясното мляко, което предварително сте загряли. Добавете и маслото.
Прибавете сол и черен пипер на вкус. Пасирайте до получаване на гладка и еднородна смес.
Сервирайте пилешките кюфтенца с гарнитура от картофено пюре, още докато са топли.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))
Препоръки:
1. Ако не разполагате с пасатор, може да намачкате картофите с вилица или с преса за картофи.
2. Ако желаете месото може да го смелите с машинка за месо, а не да го кълцате с нож.
Пробвах ги и станаха уникални !!! Само където добавих още някоя друга подправчица :) Силвето
ОтговорИзтриванеБраво, Силве! Радвам се, че си решила да ги приготвиш. Ще се радвам да споделиш тук какви подправки си добавила.
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав! :)))