четвъртък, 21 юни 2012 г.

ПИЛЕШКА КЪЛЦАНИЦА С КАРТОФЕНО ПЮРЕ






Необходими продукти за пилешката кълцаница:

500 - 600 гр. пилешко бонфиле
сол на вкус


Необходими продукти за картофеното пюре:

500 гр. картофи
50 мл. прясно мляко
2-3 пълни супени лъжици краве масло
сол на вкус
черен пипер по желание

Начин на приготвяне на пилешката кълцаница:

Измийте пилешките филенца и с помощта на остър нож ги нарежете на много ситно.


Посолете на вкус, покрийте съда с найлоново фолио и поставете накълцаното месо в хладилник за около половин час. Извадете охладеното месо от хладилника и оформете с ръце кюфтенца, с големина по Ваш избор.


Печете на предварително загрята и намазана с мазнина скара или на грил - тиган.


Печете докато кюфтенцата се зачервят много добре и от двете страни.


Начин на приготвяне на картофеното пюре:

 
Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на едри кубчета.



Сварете картофите в подсолена вода.


Отцедете сварените картофи от водата и ги прехвърлете в дълбока купа.



Пасирайте ги с пасатор.


Добавете прясното мляко, което предварително сте загряли. Добавете и маслото.


Прибавете сол и черен пипер на вкус. Пасирайте до получаване на гладка и еднородна смес.



Сервирайте пилешките кюфтенца с гарнитура от картофено пюре, още докато са топли.


ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))



Препоръки:
1. Ако не разполагате с пасатор, може да намачкате картофите с вилица или с преса за картофи.
2. Ако желаете месото може да го смелите с машинка за месо, а не да го кълцате с нож.






2 коментара:

  1. Пробвах ги и станаха уникални !!! Само където добавих още някоя друга подправчица :) Силвето

    ОтговорИзтриване
  2. Браво, Силве! Радвам се, че си решила да ги приготвиш. Ще се радвам да споделиш тук какви подправки си добавила.
    Сърдечен поздрав! :)))

    ОтговорИзтриване