Необходими продукти:
2 пакета ( 420 гр.) меки какаови бисквите от типа на " Еверест"
1 литър прясно мляко
200 гр. захар
5 супени лъжици брашно ( пълни)
1 супена лъжица царевично нишесте ванилия ( пълна)
2 жълтъка
100 мл. хладка вода
Необходими продукти за белтъчната заливка:
2 белтъка
3 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера загрейте млякото със захарта. В купичка разбъркайте двата жълтъка, брашното, нишестето и 100 мл. хладка вода, да стане на гладка кашичка.
Добавете на тънка струйка част от врящото мляко към яйчната смес и разбъркайте добре.
С непрекъснато разбъркване изсипете яйчната смес при врящото мляко. Разбърквайте интензивно, с помощта на дървена лъжица, докато кремът се сгъсти.
Отдръпнете крема от котлона, като го разбърквате от време на време.
Натрошете бисквитите на парчета и с част от тях покрийте дъното на форма ( 24-26 см.) с откопчаващ се ринг. Наредете парчетата от бисквити плътно.
Отгоре залейте с 1/3 от горещия крем, като го разпределите равномерно.
Върху крема разпределете отново натрошени бисквити, залейте отново с крем. Трябва да наредите три пласта бисквити и три с крем, като завършите с крем.
Начин на приготвяне на белтъчната заливка:
Разбийте с миксер двата белтъка с 3 лъжици захар, до получаване на гъст крем, който като обърнете надолу не трябва да пада :)))
Разпределете белтъчната заливка върху ваниловия крем на тортата и оформете по Ваше желание.
Включете горния реотан на Вашата фурна на най-висока степен ( при мен на 275 градуса). След като е добре загрял сложетете тортата за няколко секунди , за да се запече белтъчната заливка.
Извадете тортата веднага след като се е запекъл белтъкът и я оставете да изстине. Приберете изстиналата торта в хладилник да престои една нощ, за да може бисквитите да омекнат добре и тортата да се охлади. Преди сервиране отстранете внимателно ринга.
Сервирайте тортата с нарязан на парчета охладен банан.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))
Забравих да Ви кажа, че тортичката е мнооого подходяща с кафенце... :)))
Препоръки:
1. При запичането на белтъчната заливка наблюдавайте постоянно тортата, тъй като за секунди може да изгори.
2. Много е важно тортата да престои поне за един ден, за да може бисквитите да омекнат от крема.
Обожавам белтъчен крем върху сладкиши. Мерси!
ОтговорИзтриване