Необходими продукти за 1 порция:
200 - 300 гр. пилешки сърца
3 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
половин лимон
чили сос ( на върха на супена лъжица)
черен пипер на вкус
сол на вкус ( ако е необходимо, тъй като соевият сос е солен)
Начин на приготвяне:
Измийте сърцата. Внимателно ги почистете, като разрежете надлъжно всяко от сърчицата. С ножа леко направете няколко резки по повърхността им ( това ще ги направи по - крехки).
Поставете почистените сърчица в дълбок съд. Нарежете скилидките чесън на тънки филийки. Прибавете към сърцата соевия сос, зехтина, чесъна, сока на половин лимон, чили соса, черния пипер и ако е необходимо добавете сол. Разбъркайте всичко това много добре.
Покрийте съда, в който са сърчицата, с капак или с алуминиево фолио. Поставете в хладилник за около 2-3 часа. Колкото повече престоят в марината толкова по - добре. Преди печене прехвърлете сърцата ( заедно с маринатата) в огнеупорен съд без да са покрити с капак или фолио. Печете на 190 градуса, около половин час или докато сърцата придобият хубаво препечен вид. По време на печенето ги разбърквайте добре в марината.
Сервирайте сърцата още докато са топли с резен лимон
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))
Няма коментари:
Публикуване на коментар