Необходими продукти за 3-4 порции:
1 средно голяма зелена салата
1 салата айсберг
200 гр. замразени белени тигрови скариди
1 лимон
50 гр. синьо сирене
сол на вкус
зехтин на вкус
Начин на приготвяне на скаридите :
Извадете замразените скариди от фризера и ги измийте с топла вода. Сложете в дълбока тенджера подсолена вода да заври. Сложете скаридите във врящата вода за 3-4 минути и след това отцедете водата.
Загрейте тефлонова скара, намазана предварително с мазнина. Поставете всяка една от скаридите да се запече за около 5 минути от всяка страна или докато се зачервят от двете страни.
Извадете скаридите и ги оставете да изстинат.
Измийте зелената салата и айсберга. Накъсайте ги в дълбока купа и посолете на вкус. Нарежете синьото сирене на дребни кубчета.
В подходящи чинии за салата разпределете накъсаната зелена салата и залейте със зехтин по Ваш вкус. Добавете скаридите и синьото сирене. Овкусете с прясно изцеден лимонов сок.
Получи се една свежа салата с океански полъх и изтънчен вкус на синьо сирене, подходяща за ценителите на тези деликатеси.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))
Препоръки:
1. Ако не разполагате със скара, може да използвате грил - тиган, за да запечете скаридите.
2. Необходимото количество е ориентировъчно за 3-4 порции в зависимост от големината на порциите.
Чудесна и много апетитна салата.Благодаря за предложението ...с удоволствие ще я приготва за вечеря.Поздрави,Таня!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Таня! :)))
ОтговорИзтриване