събота, 16 юни 2012 г.

ЗЕЛЕНА САЛАТА С ТИГРОВИ СКАРИДИ И СИНЬО СИРЕНЕ




Необходими продукти за 3-4 порции:

1 средно голяма зелена салата
1 салата айсберг
200 гр. замразени белени тигрови скариди
1 лимон
50 гр. синьо сирене
сол на вкус
зехтин на вкус

Начин на приготвяне на скаридите :

Извадете замразените скариди от фризера и ги измийте с топла вода. Сложете в дълбока тенджера подсолена вода да заври. Сложете скаридите във врящата вода за 3-4 минути и след това отцедете водата.


Загрейте тефлонова скара, намазана предварително с мазнина. Поставете всяка една от скаридите да се запече за около 5 минути от всяка страна или докато се зачервят от двете страни.


Извадете скаридите и ги оставете да изстинат.


Измийте зелената салата и айсберга. Накъсайте ги в дълбока купа и посолете на вкус. Нарежете синьото сирене на дребни кубчета.


В подходящи чинии за салата разпределете накъсаната зелена салата и залейте със зехтин по Ваш вкус. Добавете скаридите и синьото сирене. Овкусете с прясно изцеден лимонов сок.


Получи се една свежа  салата с океански полъх и  изтънчен вкус на синьо сирене, подходяща за ценителите на тези деликатеси.


ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))


Препоръки:

1. Ако не разполагате със скара, може да използвате грил - тиган, за да запечете скаридите.
2. Необходимото количество е ориентировъчно за 3-4 порции в зависимост от големината на порциите.













2 коментара:

  1. Чудесна и много апетитна салата.Благодаря за предложението ...с удоволствие ще я приготва за вечеря.Поздрави,Таня!

    ОтговорИзтриване