Необходими продукти за крема:
800 мл прясно пълномаслено мляко
5 яйца
200 гр захар
1 ванилия
Необходими продукти за блата:
1 яйце
100 гр захар
100 мл прясно мляко
100 мл олио
1 чаена лъжичка бакпулвер
100 гр брашно
2 чаени лъжички какао на прах
Необходими продукти за карамела:
5 супени лъжици захар
Начин на приготвяне на крема:
В дълбока купа разбийте яйцата. Прибавете захарта и разбийте добре. На тънка струйка добавете прясното мляко, като разбърквате внимателно. Добавете ванилията.
В голяма тава ( около 28-30 см) изисипете 5 супени лъжици захар и я карамелизирайте.
Начин на приготвяне на блата:
Разбийте яйцето със захарта. Добавете постепенно млякото, олиото, бакпулвера. Разбъркайте добре. Прибавете предварително пресятото брашно и какао. Разбъркайте до хомогенност.
Изсипете на тънка струйка шоколадовата смес върху яйчната, като я изсипвате в центъра на тавата.
Поставете тавата в по-голяма по размер тава, която е пълна с вряла вода около два пръста.
Печете на 170 градуса, без да загрявате фурната предварително. Внимавайте водата да не завра по време на печенето. Печете докато блатът е готов. Опитайте с клечка, която трябва да излезе суха.
Готовата торта оставете да се охлади и я приберете в хладилник да престои около 8-10 часа. Добре охладената торта обърнете в подходящ поднос и нарежете на парчета.
ДА ВИ Е СЛАДКО:))) !!!
Наде, поздравления за постъпковите снимки! Много хубав е станал сладкишът ти! Само ако можех да се пресегна... :)) И у нас много уважаваме тази рецепта и от както я открих съм я приготвяла многократно - хем бърза, хем ужасно вкусна. Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Elti! Да, рецептата е любима и в нашето семейство :) Черпя те виртуално с парченце от този десерт :)))
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав!
Много добре се получил и блатът, и крем карамела! А комбинацията от двете е страхотна! :)
ОтговорИзтриванеХубава зимна вечер, Наде! :)
Благодаря, Светле!
ОтговорИзтриванеПрекрасна вечер и на теб! :)))
az novo otkrih tozi sayt no vece probvah buhtickite stanaha cudesni jelaya ti uspeh nadya crez teb naucavam novi vkusotii uspehi ti jelaya
ОтговорИзтриванеБлагодаря от сърце! Радвам се, че ви допадат моите рецепти! :)
ОтговорИзтриване