Необходими продукти:
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша хладка вода
1/2 чаена чаша олио
2 яйце
1 не много пълна чаена чаша сладко от сини сливи ( с цели плодове, а не мармалад)
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 ванилия
2 чаени чаши брашно
1 ч.чаша = 240 мл
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбийте яйцата със захарта.
Прибавете водата и олиото и разбийте добре.
Добавете пресятото брашно и сладкото и разбийте на ниска степен отново с миксер.
Най-накрая добавете содата и ванилията и разбъркайте добре.
Пригответе форма за мъфини и поставете по една книжна капсула във всяко гнездо.
Изсипете внимателно от сместа във всяка капсула, като трябва да заема 2/3 от нея.
Печете мъфините в предварително загрята фурна на 170-180 градуса, докато се зачервят добре и забодена клечка в средата излезе суха.
Готовите мъфини още топли прехвърлете върху решетка, за да се охладят.
Можете отгоре да ги поръсите с пудра захар
или да ги украсите с карамелен топинг и ядки по ваш избор.
ДА ВИ Е СЛАДКО:))) !!!
zdravej Nadq!
ОтговорИзтриванеMolq te kaji mi namaslqvash li hartienite formichki. mufinite mi vinagi stavat vkusni no vse zalepeni. probvah dori sas metalna forma, moje bi samo sus aluminievi formichki nqmam takuv problem no izbqgvam da gi izpolzvam.
Mersi predvaritelno i produljavai da pravish krasivi i vkusni neshta!
Здравей, Добромира! Не, не намаслявам хартиените капси за мъфини. Това, което мога да те посъветвам и което съм сигурна, че го правиш, е да загрееш добре фурната и да спазваш точните пропорции. Поздрави и дано съм била полезна! :)))
ИзтриванеСтрахотни кексчета 😘😘😘👌
ОтговорИзтриванеСтрахотни кексчета 😘👌
ОтговорИзтриване