Необходими продукти:
7 броя средно големи картофа
1 пакетче ( 125 гр) крема сирене
20 гр краве масло
копър ( на вкус)
чесън ( аз използвах пресен)
За картофеното пюре: 20 гр краве сирене и 15-20 гр краве масло
Начин на приготвяне:
Обелете и измийте картофите. Разделете всеки картоф на две половинки. Варете ги в подсолена вода докато омекнат, но да не са напълно сварени. Отцедете водата и оставете картофите да изстинат напълно. С помощта на малка лъжичка издълбайте средата на всяка половинка.
Поставете на дъното на картофите по едно малко парченце масло.
В купичка смесете крема сиренето, ситно нарязания копър и чесън и разбъркайте добре.
Шприцовайте от сместа във всеки един от издълбаните картофи. Ако ви се струва много гъста, може да добавите лъжица заквасена сметана. ( Аз лично ги направих без сметана).
Картофените изрезки (още горещи) намачкайте на пюре. Добавете натрошеното сирене и маслото и намачкайте, с преса за пюре или може да разбиете с пасатор, до хомогенност. С получената смес шприцовайте по борда на всеки картоф.
Ако сместа с крема сиренето не ви е достигнала, за да напълните всички картофи, то можете останалите да напълните с картофеното пюре.
Сложете картофите в тавичка, без мазнина. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато повърхността се зачерви добре.
Картофените ладийки може да се консумират както топли, така и студени.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ! :)))
Няма коментари:
Публикуване на коментар