вторник, 25 март 2014 г.

КАРТОФЕНИ ЛАДИЙКИ




Необходими продукти:

7 броя средно големи картофа
1 пакетче ( 125 гр) крема сирене
20 гр краве масло
копър ( на вкус)
чесън ( аз използвах пресен)
За картофеното пюре: 20 гр краве сирене и 15-20 гр краве масло

Начин на приготвяне:

Обелете и измийте картофите. Разделете всеки картоф на две половинки. Варете ги в подсолена вода докато омекнат, но да не са напълно сварени. Отцедете водата и оставете картофите да изстинат напълно. С помощта на малка лъжичка издълбайте средата на всяка половинка.


Поставете на дъното на картофите по едно малко парченце масло.


В купичка смесете крема сиренето, ситно нарязания копър и чесън и разбъркайте добре. 


Шприцовайте от сместа във всеки един от издълбаните картофи. Ако ви се струва много гъста, може да добавите лъжица заквасена сметана. ( Аз лично ги направих без сметана).


Картофените изрезки (още горещи) намачкайте на пюре. Добавете натрошеното сирене и маслото и намачкайте, с преса за пюре или може да разбиете с пасатор, до хомогенност. С получената смес шприцовайте по борда на всеки картоф.


Ако сместа с крема сиренето не ви е достигнала, за да напълните всички картофи, то можете останалите да напълните с картофеното пюре.


Сложете картофите в тавичка, без мазнина. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато повърхността се зачерви добре. 



Картофените ладийки може да се консумират както топли, така и студени.




ПРИЯТЕН АПЕТИТ! :)))




Няма коментари:

Публикуване на коментар