понеделник, 24 март 2014 г.

РУЛО " КЛАСИК"







Необходими продукти:

5 броя средно големи яйца (на стайна температура)
9 супени лъжици брашно
9 супени лъжици захар
1 бакпулвер
300 гр шипков мармалад

Начин на приготвяне:

В купа разбийте с миксер, на най-висока степен, белтъците. Добавете лъжица по лъжица захарта, като продължавате да разбивате до образуване на сняг. Прибавете един по един и жълтъците и продължете да разбивате до хомогенност. Пресейте брашното и разбъркайте в него бакпулвера. Добавете лъжица по лъжица от брашното към яйчната смес, като разбърквате сместа внимателно с шпатула. Покрийте дъното на голяма правоъгълна тава ( аз използвам тази от фурната) с хартия за печене. Изсипете сместа върху хартията и внимателно заравнете повърхността. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор, около 20 минути или докато повърхността порозовее. 



Още топла навийте платката така както е с хартията на руло.


Покрийте с влажна кърпа и оставете така около 5 минути. Махнете кърпата, развийте рулото и внимателно отстранете хартията.


Развийте отново и с помощта на остър нож подравнете двата края на платката.


Намажете повърхността обилно с мармалада и навийте платката плътно на руло.


Готовото руло може да поръсите с пудра захар или да декорирате с шоколадова глазура, както направих аз.




ДА ВИ Е СЛАДКО! :)))





2 коментара:

  1. Как го обичам това рулце и то точно с шипков мармалад! Наистина си е класика, Наде! Чудесно е!
    Успешна седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. И аз го обожавам точно по този начин, Светле! С шипков мармалад, така както е в рецептите от старите тефтери.

    Успешна седмица и на теб! :)))

    ОтговорИзтриване