Обожавам макарони на фурна! И тъй като не обичам да смесвам сладко и солено, затова не добавям сирене в тях, както правят много хора. Всичко е въпрос на вкус и лично предпочитание. Днешната рецепта е за почитателите на макароните и карамеления вкус.
Необходими продукти:
300 грама макарони ( видът на макароните е по избор)
200 гр захар
1 литър прясно мляко
3-4 броя яйца
1 ванилия ( или 5-6 капки ванилова есенция)
за карамела: 200 гр захар
Начин на приготвяне:
На дъното на голяма тава изсипете захарта за карамела. Сложете тавата на котлона и разбърквайте непрекъснато докато захарта се карамелизира. Разпределете карамела равномерно по цялото дъно на тавата. В купа разбийте яйцата със захарта. Добавете постепенно млякото и разбъркайте добре. Изсипете внимателно сместа върху карамела. ( карамелът трябва да е леко стегнат).Поставете тавата в по-голяма тава и налейте топла вода, така че водата да достига половината на тавата. Печете на 160 градуса фурна, без да я загрявате предварително, до зачервяване. Макароните се сервират добре охладени и обърнати с карамела нагоре.
ДА ВИ Е СЛАДКО! :)))
Няма коментари:
Публикуване на коментар