Идеята за тази рецепта взех от една моя леля, която живее в Созопол. Естествено промених рецептата по мой вкус и според моите предпочитания и днес ще ви я представя така както аз я приготвих. Благодаря ти лельо Живке! :)))
Необходими продукти:
Половин тиква тип " Цигулка"
1 пълна чаена лъжичка канела
10 супени лъжици захар
1 чаена чаша смлени на едро орехи
Необходими продукти за заливката:
1 чаена чаша прясно мляко
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша брашно
2-3 яйца
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата и я нарежете на тънки филийки ( дебелина около 2 мм).
В купичка разбъркайте 10 супени лъжици захар, канелата и смлените на едро орехи.
Намажете с мазнина дъното на тава ( 28-30 см). Наредете тънък слой от нарязаната тиква.
Поръсете с част от канелата, захарта и орехите.
Редувайте ред от тиквата, ред от канелата, захарта и орехите, като най-отгоре завършете с тиква.
В дълбока купа разбийте яйцата със захарта.
Добавете постепенно млякото. Добавете брашното и разбийте до гладка каша.
С получената смес залейте наредената тиква.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 50 минути или докато се зачерви добре.
Оставете милината да се охлади и сервирайте поръсена обилно с пудра захар.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))
Обожавам тиква, а тази рецепта е много интересна, Наде!:) Не съм попадала преди на такава, но ми хареса! :)
ОтговорИзтриванеЛюбопитно ми е откъде произлиза името на рецептата?
Хубав ден и усмивки! :))
Наде, много хубава рецепта си взела от леля Живка и много апетитно си ни я представила! Поздрави и за двечките! Хареса ми много! Хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ви, момичета! :)))
ОтговорИзтриванеСветле, като се видя с леля Живка ще я разпитам подробно за името на рецептата...
Поздрави!