Необходими продукти:
1/2 глава карфиол
20 гр масло
2 пълни супени лъжици брашно
щипка сол
щипка индийско орехче
400 мл прясно мляко
150 гр настърган на ситно кашкавал ( 100 гр за соса и 50 гр за запичане)
Начин на приготвяне:
Накъсайте карфиола на малки розички.
Измийте го и го сложете за поври 5-6 минути във вряща подсолена вода, така че леко да поомекне.
Отцедете водата и изсипете карфиола в малка тавичка.
В дълбок тиган, разтопете маслото.
Добавете брашното като бъркате енергично.
Налейте на тънка струйка млякото и бъркайте непрекъснато докато сместа стане на гладка каша.
Прибавете солта, индийското орехче и 100 гр от кашкавала. Разбъркайте докато кашкавалът се разтопи и сместа стане хомогенна.
С приготвения сос залейте карфиола.
Поръсете с останалия настърган кашкавал.
Печете на 200 градуса, докато кашкавалът се зачерви добре.
Сервирайте още докато е топло.
Получи се едно много леко предястие, което идеално се съчетава с бяло вино, а защо не и за мезе за вашата биричка :))).
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))
Препоръки:
Ако не харесвате вкуса на карфиол, то може да го замените с броколи.
Няма коментари:
Публикуване на коментар