петък, 28 септември 2012 г.

КАРФИОЛ НА ФУРНА






Необходими продукти:

1/2 глава карфиол

20 гр масло

2 пълни супени лъжици брашно
щипка сол
щипка индийско орехче
400 мл прясно мляко
150 гр настърган на ситно кашкавал ( 100 гр за соса и 50 гр за запичане)


Начин на приготвяне:

Накъсайте карфиола на малки розички.


Измийте го и го сложете за поври 5-6 минути във вряща подсолена вода, така че леко да поомекне.


Отцедете водата и изсипете карфиола в малка тавичка.


В дълбок тиган, разтопете маслото.


Добавете брашното като бъркате енергично.


Налейте на тънка струйка млякото и бъркайте непрекъснато докато сместа стане на гладка каша.


Прибавете солта, индийското орехче и 100 гр от кашкавала. Разбъркайте докато кашкавалът се разтопи и сместа стане хомогенна.


С приготвения сос залейте карфиола.


Поръсете с останалия настърган кашкавал.


Печете на 200 градуса, докато кашкавалът се зачерви добре.


Сервирайте още докато е топло.




Получи се едно много леко предястие, което идеално се съчетава с бяло вино, а защо не и за мезе за вашата биричка :))).




ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))



Препоръки:

Ако не харесвате вкуса на карфиол, то може да го замените с броколи.

















Няма коментари:

Публикуване на коментар