Тази ябълкова тарта е комбинация между ябълков пай и чийзкейк, между сладко и солено. Рецептата е адаптирана от http://www.joyofbaking.com/.
Необходими продукти за основата:
130 гр. брашно
35 гр. пудра захар
125 гр. масло
Необходими продукти за пълнежа:
250 гр. крема сирене или безсолна извара
50 гр. захар
1 - 2 яйца
1 ванилия на прах или няколко капки ванилова есенция
Още необходими продукти:
4 ябълки
50 гр. захар
1/2 чаена лъж. канела
Начин на приготвяне на основата:
В кухненски блендер ( може и на ръка) смесете брашното с пудрата захар. Добавете студеното масло, нарязано на парченца. Разбъркайте добре, до получаване на маслени трохи. Разпределете тестото във форма с откопчаващо се дъно ( 26 см), като покриете и около 2 см. от стените на формата. Покрийте с домакинско фолио и оставете в хладилник да стегне.
Начин на приготвяне на пълнежа:
Разбъркайте с миксер крема сиренето ( изварата) със захарта. Добавете яйцата и ванилията. Извадете от хладилника основата и върху нея изсипете пълнежа. Приберете отново в хладилника, докато приготвите ябълките.
Нарежете ябълките на едри парчета ( както е показано на снимката).
Сложете ги в дълбока купа и ги разбъркайте със захарта и канелата.
Извадете формата от хладилника и изсипете ябълките върху пълнежа. Тартът се пече на 200 градуса, около 40 минути, докато се зачервят краищата и ябълките омекнат. Още топъл се изважда от формата и се поставя върху решетка да изстине. Поръсвате с пудра захар.
ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))
Няма коментари:
Публикуване на коментар