Необходими продукти:
1 яйце
1/3 чаена чаша кисело мляко
1/3 чаена чаша олио
1 бакпулвер
1 ванилия
щипка сол
брашно колкото поеме за замесване на меко тесто
За сиропа:
2 чаени чаши захар
3 чаени чаши вода
Начин на приготвяне:
Първо пригответе сиропа, като в дълбока тенджера изсипете водата и захарта и оставете да ври докато се сгъсти.
След това го охладете добре.
Начин на приготвяне на тестото:
В купа разбъркайте яйцето. Добавете киселото мляко, в което предварително сте изсипали бакпулвера. Добавете олиото, солта, ванилията и разбъркайте. Прибавете брашно, колкото е необходимо, за да замесите меко тесто.
Всяка една от топките разточете на тънък слой върху набрашнена повърхност и нарежете на ленти, с ширина 1 см.
С помощта на вилица навийте около нея всяка лента, така че да оформите охлювче. Започнете от единия край на лентата. Лентите да не са много дълги, тъй като ще останат сурови отвътре.
Пържат се в олио, което не бива да е силно загрято.
Всяко охлювче се пържи до златисто и веднага се поставя в студения сироп.
Оставете ги в сиропа поне за 3-4 часа, за да омекнат добре.
ДА ВИ Е СЛАДКО! :)))
Честита Коледа, Наде! С пожелание за здраве и благоденствие!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
чудесен блог, страхотна рецепта....
ОтговорИзтриване