Кулинарни изкушения от Надя

Кулинарни изкушения от Надя

сряда, 28 март 2012 г.

РЕВАНЕ С МЛЕЧНО - ПЛОДОВА ЗАЛИВКА

                                           



 
   Тази рецепта е лесна и непретенциозна за приготвяне. Препоръчвам я на домакини, които искат да направят домашен сладкиш, а нямат необходимото време за по - сложни кулинарни изяви.

Необходими продукти за блата:
3 бр. яйца
150 гр. захар
150 гр. прясно мляко
150 гр. олио
150 гр. пшеничен грис
150 гр. брашно
1 пак. бакпулвер

Необходими продукти за сиропа:

3 чаени чаши вода
2 чаени чаши захар
1 ванилия или няколко капки ванилова есенция
1 чаена лъжица прясно изцеден лимонов сок

Необходими продукти за млечно - плодовата заливка:

сладко от боровинки
изцедено кисело мляко
Количеството на млякото и сладкото са по ваша преценка. Аз използвах около 1 чаена чаша мляко и две супени лъжици сладко от боровинки.




Начин на приготвяне:

Отделяме жълтъци от белтъци. Разбиваме на пяна белтъците със захарта. Прибавяме един по един жълтъците, като продължаваме да разбиваме. Към получената смес прибавяме на тънка струйка първо олиото, а след това и прясното мляко. Прибавяме брашното, в което е и бакпулверът. Внимателно разбъркваме с шпатула и прибавяме пшеничния грис. Изсипваме в намазнена форма с размер 26 см ( може и да е по-малка, но да не е по-голяма) и печем в предварително загрята на 170 градуса фурна около 45 мин. Обръщаме изпечения блат върху решетка и оставяме да изстине.
От водата, захарта и лимоновия сок сваряваме сироп. Добавяме ванилия и с все още топъл, но не много горещ сироп, заливаме изстиналия блат. Оставяме да се охлади и го намазваме с цеденото кисело мляко, в което предварително сме разбъркали сладкото.

 
 
ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар