Кулинарни изкушения от Надя

Кулинарни изкушения от Надя

понеделник, 10 февруари 2014 г.

СОЧЕН ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ







Днес Ви предлагам  рецепта на най-сочния и най-вкусен ябълков десерт, който някога съм яла. Опитайте и ще се убедите сами. А ето и рецептата:

Необходими продукти:

200 гр захар
150 гр брашно
1 бакпулвер
щипка сол
1 ванилия
2 яйца
2 супени лъжици олио
100 мл прясно мляко
4-5 големи ябълки

За глазурата:

1 яйце
6 супени лъжици захар
50 гр безсолно масло


Начин на приготвяне:

Смесете захарта, пресятото брашно, бакпулвера и солта.


В дълбока купа леко разбъркайте яйцата, млякото, олиото и ванилията. 


Към млечната смес постепенно добавете сухата смес и разбъркайте добре.


 Обелете ябълките и ги нарежете на тънки ивици. 


Добавете ги към тестото. 



Изсипете сместа в предварително намаслена и поръсена с брашно тавичка, по възможност с откопчаващ се ринг. ( 26 см).


Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 30 минути. 


Глазура: Разбийте яйцето със захарта и разтопеното масло. Намажете сладкиша с получената смес и върнете във фурната да се запече за още 10 минути.


Извадете сладкиша, оставете го за 10 минути преди да отстраните ринга. Добре изстиналия ябълков сладкиш, поръсете с пудра захар. 



ДА ВИ Е СЛАДКО!!! :)))















9 коментара:

  1. Извинете за въпроса,но не остава ли тестяно(сурово) след изпичането?Благодаря ви и лек ден.

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,
    Не,не остава сурово след изпичането. Не знам кое Ви кара да мислите така. :)))

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Наистина най-вкусният ябълкив сладкиш който съм яла. Лесен за изпълнение но с неповторим вкус!!! Вече два дена готвя от вашият блог,днес за вечеря направих картофената ви яхния и за десерт този страхотен сладкиш! Благодаря ви :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви за милите думи!

      Поздрави! :)))

      Изтриване
  4. Здравейте!
    Изглежда много добре и звучи вкусно. А дали би се получило с оризово брашно, кафява захар и ядково мляко (овесено, например)?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте,
      Да, няма проблем да сложите кафява захар и ядково мляко, но за оризовото брашно не съм сигурна как ще се получи. Брашното може да го замените с пълнозърнесто.Импровизирайте и бих искала да споделите резултата.
      Поздрави,
      Надя

      Изтриване
  5. Пробвах да запържа ябълките и добавих орехи. Стана много вкусен сладкиш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Ви Мариела, за споделения резултат! :)
      Хубав ден!
      Надя

      Изтриване
  6. Бързо, лесно и ... в момента се пече, но апартаментът ми ухае на Коледа :) Мисля, че ще е и невероятно вкусно! Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване