Кулинарни изкушения от Надя

Кулинарни изкушения от Надя

сряда, 8 август 2012 г.

ДОМАШЕН ПИЛЕШКИ ПАСТЕТ






Отдавна ми се хапваше пастет, но тъй като вече не ям от купените, реших да си приготвя у дома. Има много рецепти за домашен пастет, но една позната ми каза своята изпитана рецепта и аз веднага реших да я изпробвам. Разбира се, адаптирах рецептата по мой вкус и съобразявайки се с това, че все пак ще дам и на своето дете. Получи се най - вкусния пастет, който някога съм яла. Благодаря, Злате!




Необходими продукти:

200 гр. пилешко филе ( аз използвах бон филе)
450 гр. пилешки дробчета
2 средно големи глави лук
2 средно големи моркова
30 гр. масло на стайна температура
сол на вкус
черен пипер на вкус ( ако е за малко дете, не ви препоръчвам да слагате)

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете на малки парчета пилешкото филе. Сложтете го в тенджера с вода да заври. Измийте и нарежете лука на едри парчета. Измийте, обелете и нарежете на колелца морковите. След като сте отпенили бульона, добавете лука и морковите, да се сварят заедно с месото. Свареното месо и зеленчуци прецедете и пасирайте в дълбок съд, с помощта на пасатор. Измийте и почистете дробчетата. Сложете ги да се сварят в тенджерка с вода. Не забравяйте да отпените бульона! Сварените дробчета пасирайте с помощта на пасатор. Добавете маслото и пасирайте отново. Прибавете към вече пасираното месо и зеленчуци. Добавете сол и черен пипер на вкус. Пасирайте всичко наново до получаване на хомогенна смес. Ако е необходимо по време на пасирането добавете 2-3 супени лъжици от прецедения пилешки бульон. Поставете пастета в хладилник за 1-2 часа, преди консумация. Сервирайте с препечени филийки, а защо не и с пържени картофки.




Получи се едно прекрасно мезе за биричка! :))) ....... Както и за закуска на детето. :)))



ПРИЯТЕН АПЕТИТ!!! :)))












13 коментара:

  1. Е това супер.Ония ден прочетох набързо рецептата преди да отида на пазар и много ми хареса.Е купих си и дробчета :) :) :)и ще си правя от твоя пастет,нямам търпение да го опитам.Така обичам пастет ама и аз не смея да си купя от магазина.Сърдечни поздрави Наде.

    ОтговорИзтриване
  2. Ще чакам отзиви за рецептата, Танче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ето ги отзивите Наде.:) :) :)Много ни хареса пастетчето излапаха го за минутки,моите сладури.Прекрасна рецепта!

      Изтриване
    2. Много се радвам, че ви е харесала рецептата, Танче! Ние също докато не свърши не хапнахме нищо друго :)))

      Изтриване
  3. Наде, имам питане - не може ли всичко да сваря заедно - пилето, дробчетата и зеленчуците и после да пасирам, защо ги вариш поотделно?

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей, Ани!
    Всеки от продуктите е с различно време на приготвяне, а и има възможност дробчетата освен да се отпенят и да се поизмият след това. Ще се радвам да споделиш и твоя начин на приготвяне.
    Поздрави и приятна вечер! :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Супер!! Точно това ми трябваше сега. Непременно ще изпробвам рецептата тези дни и ще ти напиша как се е получило :)

    ОтговорИзтриване
  6. Направих го!! Пастетър е стана страхотен!! Много ти благодаря за рецептата, вече ще мога да си приготвям домашен пастен и най-вече знам какво слагам вътре. Не да купуваме от магазините пастети в които кой ли знае какво има. ( а и не ми се иска да знам по-добре ). Благодаря ти пак за рецептата! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Theodora Gs! Много се радвам,че споделихте резултата от рецептата, а също така, че сте я харесали. Надявам се да се доверите и на други мои рецепти и да дадете отзиви за тях.
      Усмихнат ден от мен! :)))

      Изтриване
  7. Тази рецепта ще ме спаси от купуването на гадните пастети. Моят син, както повечето деца е голям фен на пастета, но ми се иска да спра с купешките продукти. Купих обаче свински черен дроб, така се случи. Мисля сега да пробвам с него, като спазя останалата част от рецептата, пък да видим какво ще стане.

    ОтговорИзтриване
  8. Здравейте, Нана! Ще се радвам да споделите с нас резултата :)))

    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  9. Страхотна рецепта, много вкусна стана :)

    ОтговорИзтриване
  10. Аз спазих необходимите продукти с изключение на това, че нямах пилешко филе и затова сложих месо от бутчета.Измених обаче начина на приготовление-просто сложих всички ингредиенти без подправките в тенджера под налягане, варих 15 мин, отцедих с гевгира, сложих подправките и разбих всичко с миксера.Стана бързо, лесно и най-важното адски вкусно.Пробвайте!

    ОтговорИзтриване